Klasszikus sport szelet
2010 május 19. | Szerző: Veronika Derecskey |
1. A darált kekszet a kakaóporral elkeverjük.
2. A vajat, a tejet és a cukrot (vaníliás cukrot is) mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A végén hozzáadjuk a rumot/rumaromát.
3. A kakaós kekszmorzsához fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott dolgokat, jól összedolgozzuk.
4. Egy közepes méretű (kb. 25 x 35 cm-es) tepsibe sütőpapírt terítünk. A masszát egyenletesen elegyengetjük benne, hogy mindenhova kb. azonos vastagságban jusson. Kb. 2-3 órára hideg helyre tesszük (legjobb, ha hűtőbe).
5. Ha a morzsás-kakaós kevercs már kellően megdermedt, az étcsokit és a vajat, valamint a tejszínt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Ha már nem olyan forró, a tésztára öntjük, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe dermedni.
6. Pár óra elteltével (de legjobb egy éjszakát pihenni hagyni) klasszikus sport szelet méretűre szeleteljük..
Ehhez a mennyiséghez kell ez a méretű tepsi, nagyobb tepsiben túl vékony lenne a “tészta”, kisebbnél meg túl vastag, ez így pont ideális.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: