Meggyes piskóta
2010 május 19. | Szerző: Veronika Derecskey |
Egy igazán klasszikus recept, semmi extra nincs benne, mégis.. isteni finom ! 🙂
Hozzávalók
* 8 tojás
* 8 ek. cukor
* 1 csomag vaníliáscukor
* 8 ek. liszt
* fél csomag sütőpor
* meggy – ízlés szerint
1. Különválasztjuk a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
2. A fehérjét kemény habbá verjük.
3. A habba forgatjuk a sárga krémet, óvatosan, össze ne törjön a hab. Hozzáadhatjuk a meggyeket is.
180 °C fokon készre sütjük (30-40 perc kb. sütőtől függően).
Íme:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: