Kicsit időigényes, nem vitás, de hogy az eredmény kárpótol..?! Abban biztos vagyok 🙂
Lássunk neki …
Hozzávalók:
Tészta:
* 6 db tojásfehérje
* 6 evők. cukor
* 1 evők. étolaj
* 2 evők. liszt
* 2 evők. zsemlemorzsa
* 1/ 2 csomag sütőpor
* 15 dkg vágott dió
* kb. 1/2 üveg mogyorókrém
* háztartási keksz
Krém:
* 1/ 2 liter tej
* 6 db tojássárgája
* 25 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás puding
* 3 evők. liszt
* 10 dkg csokoládé
*25 dkg margarin
* 2 dl tejszín
1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük.Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
2. Krém készítése : A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A krémet elfelezzük és egyik feléhez az olvasztott csokoládét adunk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.
3. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
* A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte egy kicsit mikróba téve felmelegítjük.