Mirinda szelet
2010 május 20. | Szerző: Veronika Derecskey |
Régebben ez volt az egyik kedvencem.
Nem mondhatnám megint csak, hogy nehéz elkészíteni, egy újabb egyszerű, de finom műremek 🙂
A kép most sem saját , rég sütöttem ezt a sütit.
(KÉP: http://receptgyujtes.network.hu)
Hozzávalók:
A csokis piskótához:
* 6 egész tojás
* 5 evőkanál liszt
* 2 evőkanál kakaópor
* 6 evőkanál kristálycukor
* 1 dl olaj
A túrós krémhez:
* 30 dkg porcukor
* 50 dkg túró
* 30 dkg margarin
* 1 citrom reszelt héja
Az üdítős mázhoz:
* 2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor
* 0,5 liter Mirinda (vagy Fanta) narancs
* 2 evőkanál kristálycukor
1. A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
2. A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
3. A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük “pudinggá” és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: