Mirinda szelet

Régebben ez volt az egyik kedvencem.

Nem mondhatnám megint csak, hogy nehéz elkészíteni, egy újabb egyszerű, de finom műremek 🙂

A kép most sem saját , rég sütöttem ezt a sütit.

(KÉP: http://receptgyujtes.network.hu)

Hozzávalók:

A csokis piskótához:

* 6 egész tojás

* 5 evőkanál liszt

* 2 evőkanál kakaópor

* 6 evőkanál kristálycukor

* 1 dl olaj

A túrós krémhez:

* 30 dkg porcukor

* 50 dkg túró

* 30 dkg margarin

* 1 citrom reszelt héja



Az üdítős mázhoz:


* 2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor

* 0,5 liter Mirinda (vagy Fanta) narancs

* 2 evőkanál kristálycukor

1. A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük.

2. A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

3. A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük “pudinggá” és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk. 🙂

Tovább a blogra »