Túrótorta

2011 május 6. | Szerző: |


Hozzávalók:

Tészta:

* 15 dkg liszt
* 7 dkg margarin
* 7 dkg cukor
* 1 mokkáskanál sütőpor
* csipet só
* 1 tojás

A hozzávalókat összegyúrjuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. Nedves kézzel a tortaforma aljába nyomkodjuk.

Túrókrém

* 50 dkg túró
* 2 tojás
* 20 dkg cukor
* 7 dkg margarin (de jóval kevesebb is elég, kb. 3-4 dkg)
* 1 csomag vanília pudingpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* reszelt citromhéj
* fél liter tej

A túrót krémes állagúra összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a margarint, majd jól elkeverjük. Ezután jöhet a többi hozzávaló is, szépen óvatosan. A folyékony “tölteléket” a tésztára öntjük.

Süssük fél óráig erős fokozaton, majd csökkentsük a hőfokot és hagyjuk sülni még kb. 1 órán át.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edit says:

    Na ki is próbáltam 🙂 Finom lett !!

  2. Edit says:

    Na ezt ki fogom próbálni Flóci 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!