Túrótorta
2011 május 6. | Szerző: Veronika Derecskey |
Hozzávalók:
Tészta:
* 15 dkg liszt
* 7 dkg margarin
* 7 dkg cukor
* 1 mokkáskanál sütőpor
* csipet só
* 1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. Nedves kézzel a tortaforma aljába nyomkodjuk.
Túrókrém
* 50 dkg túró
* 2 tojás
* 20 dkg cukor
* 7 dkg margarin (de jóval kevesebb is elég, kb. 3-4 dkg)
* 1 csomag vanília pudingpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* reszelt citromhéj
* fél liter tej
A túrót krémes állagúra összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a margarint, majd jól elkeverjük. Ezután jöhet a többi hozzávaló is, szépen óvatosan. A folyékony “tölteléket” a tésztára öntjük.
Süssük fél óráig erős fokozaton, majd csökkentsük a hőfokot és hagyjuk sülni még kb. 1 órán át.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Na ki is próbáltam 🙂 Finom lett !!
Na ezt ki fogom próbálni Flóci 🙂