Tavaszváró vakondtúrás torta

2013 április 1. | Szerző: |

Egyébként milyen idegesítő is tud lenni, mikor egy gyönyörű szép virágos kertet itt-ott felbukkanó vakondtúrás nyomok tarkítanak, ám ha tortát sütünk (és szeretjük az egyszerű, de nagyszerű eseteket) és netán még a Kisvakondért (Krteček) is odavagyunk, akkor ez a sütemény még látványnak sem utolsó. A recept mégis rendhagyó, mert keveselltem a tejszín-banán megoldást, így kiegészítettem egy kis túrókrémmel. A végeredmény? Abba sem lehetett hagyni… Túró, banán és kakaó… Gyilkos trió. Hát lássuk! 🙂


Hozzávalók:

Piskótához:

·         5 db tojás

·         8 dkg (4 ek) kristálycukor

·         1 dl olaj

·         10 dkg (5 ek) finomliszt

·         4 dkg (2 ek) cukrozatlan kakaópor

·         1 cs sütőpor

Ha szép, nagy, mutatós tortát szeretnénk, süssünk 2 adagot ebből a tésztából. A végén több marad a díszítésre, így jobban kijön a “vakondtúrás” forma.

Túrókrémhez:

·         2 cs habfixáló

·         0,5 kg túró

·         4-5 ek porcukor (a túrótól függ, mennyire savanyú)

·         0,5 l habtejszín

·         8 dkg csokilencse vagy kakaós tortadara

·         3-4 db nagyobb banán

·         citromlé és a citrom héja reszelve

A hozzávalókból kakaós piskótát sütünk: szétválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, olajjal, kakaóporral, sütőporral és liszttel, majd a fehérjéből kemény habot verünk és a két masszát óvatosan összeforgatjuk. 180 fokon körülbelül 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a túrókrémet.

A habtejszínt habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habfixálókat. Külön tálban jól összekeverjük a túrót (ha túl száraz, vagy házi túró, adhatunk hozzá egy kevés tejet, hogy krémesebb legyen) a cukorral, citrom héjával és levével. A két krémet összedolgozzuk, beleszórjuk a csokidarát is.

Összeállítjuk a tortát: A tésztából egy nagyobb kört “vágunk”, abból a részből kiszedjük a tészta nagy részét, hogy egy vékony réteg maradjon csak az alján. Ezzel fogjuk díszíteni a tortát. Rátesszük a banánokat, szép sorban, majd rákenjük a krémet is, úgy, hogy kisebb kupolaalakot adjon ki. A félretett tésztából kicsi golyócskákat gyúrunk és ezt szórjuk a krém tetejére, hogy teljesen befedje a tortát. Fél napot hűtőben állni hagyjuk, majd szeletelhető is a torta.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!