Amerikai csokis keksz

Ez az a tipikus süti (keksz), amiből nem elég egy receptet kipróbálni, meg kell újra és újra próbálni, míg nem lesz tökéletes. Nekem majdnem egy évembe telt, míg ráakadtam a legjobbra, igaz, ezt is van még hova fejleszteni, de azt hiszem elég jó referencia , ha egy morzsa sem maradt belőle estére. 🙂 A legfontosabb a hozzávalók aránya, hogy összekeverés után egy tökéletes állagú krémet kapjunk, ami nem áll egybe, de nem is folyik szét…

Hozzávalók:





* 20 dkg liszt

* 3 csapott teáskanál sütőpor (vagy egy fél teáskanálnyi szódabikarbóna- de nem több!)

* 15 dkg kristálycukor

* 1 cs vaníliás cukor

* 15 dkg puha vaj

* 2 tojás

* csoki (mennyiség: ízlés szerint, én több, mint 20 dkg-ot szoktam beleszórni)

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A végén beleszórjuk  a liszttel, sütőporral elkevert csokoládédarabokat (de mehet még bele mogyoró is, mazsola, ki mit kedvel) és jól elkeverjük, ne maradjanak benne lisztes csomók.

Kanállal kis halmokat helyezünk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre és 200 fokon ropogósra, de nem túl szárazra sütjük 10-15 percen át. Tejjel, kakaóval, teával, csokiöntettel nagyon finom 😉

Az amerikai somlóinak is ez adott alapot:

Tovább a blogra »