Tiramisu- tojás nélkül

Nyilván senki nem lepődik meg, ha azt mondom, a legtöbb jó süteménynek a tojás az alapja- és ez jól is van így. A tiramisu esetében én viszont jobban szeretném hanyagolni a tojást, főleg ha az nyers állapotban kerülne bele a krémbe. Ma már sajnos nem lehet tudni, melyik fertőzött, melyik nem, és jobb, ha nem betegágyunkon emlékezünk meg egy jó szelet sütiről. Viszont tojás nélkül is lehet finom krémeket készíteni, ott a puding, a liszt, a krémlikőrök…. Nekem erre is van egy bevált receptem 🙂

Hozzávalók:

* 1 v. 2 csomag babapiskóta

* kb. 4-4,5 dl kávé lefőzve (fekete)

* 1 kanál porcukor

* 1 kanál igazi rum

A babapiskótákat a porcukorral-rummal elkevert kávéban áztatjuk, addíg, míg szét nem esnek, de már jól ázottak nem lesznek. Én Mannert használtam most, minőségtől- márkától függ, meddig kell áztatni. De vigyázzunk, mert könnyen szétfoszlik a tészta, ha nem figyelünk!

Krém:

* 25 dkg mascarpone

* tiramisu krémpor

* rum

* kakakópor

A krémhez több fajta variáció is létezhet, most próbáljuk ki a lehető legegyszerűbbet- hiszen egy pár perces süteményről beszélünk. Vásárolhatunk kisebb-nagyobb üzletekben kapható tiramisu krémport (ezzel gyorsan el lehet készíteni), mely 2,5 dl tejjel elkészíthető, adhatunk hozzá egy kevés rumot, és utána keverjük hozzá robotgéppel a mascarponét. Ezzel rétegezzük a süteményt (egy sor piskóta, egy sor krém,…) , majd a tetejére jöhet egy kevés átszitált kakaópor.

Tovább a blogra »