Mézes krémes

Az egyik legjobb mézes sütemény.. pedig alig pár pillanat (na jó, kicsit több) alatt el is lehet készíteni… ha van még raktáron nagymama- lekvár és egy kis gríz, ne habozzunk.. süssünk! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:



* 50 dkg liszt

* 15 dkg porcukor

* 6 dkg vaj, vagy Rama

* 2 evőkanál méz

* 1 kávéskanál szódabikarbona

* 2 tojás

* 4 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

* 25 dkg porcukor

* 20 dkg margarin

* 6 dl tej

* 5 csapott evőkanál búzadara

* baracklekvár

Bevonathoz:



* 1 v. 2 csomag tortabevonó (ét)

A tészta hozzávalóit  (kivéve a lisztet) gázon, közepes lángon összeforraljuk, majd szépen lassan adjuk hozzá a lisztet is, míg egy jó sűrű masszát nem kapunk. Ha kihűlt , tegyük a tésztát hűtőbe 5-6 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük. Ezután elkészítjük a krémet is.

A tejet felforraljuk a grízzel, majd hozzáadjuk a porcukrot és jól elkeverjük. Ha kihűlt a krém, apránként hozzáadhatjuk a margarint is. Tehetünk bele még egy kevés vaníliaaromát és citromlevet is.

Míg hűl a krém, 4 egyforma vékony mézes tésztát nyújtunk, és 200 fokon rövid idő alatt megsütjük (vigyázzunk, meg ne égessük a tésztát!). Ezután jöhet a töltés a következő módon: tészta-grízes krém-tészta-baracklekvár-tészta- és újra krém, erre jön az utolsó tésztalap, majd a süteményt csokoládéval vonjuk be.

1 nap alatt szépen megpuhul a tészta és “összeérnek” az ízek. A bevonat miatt ajánlatos forró vízbe mártott éles késsel vágni a szeleteket. :))

Tovább a blogra »