Feketeerdő-fagylaltdesszert
2013 április 30. | Szerző: Veronika Derecskey |
A fagylaltdesszertek közül a kedvencem, mert kevésbé édes, mint a többi, de ízben sokkal gazdagabb. Csokoládé-tejszín- és gyümölcs, mint tudjuk ezek a főbb ismérvei a jó Feketeerdő tortának. Kisebb módosításokkal fagylaltot is készíthetünk belőle..
A tejszín kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és a cukrot- ha szükséges, vaníliaaromát.
A meggybefőttet levével együtt felforraljuk, hozzáadjuk a kirschwassert, egy evőkanálnyi liszttel sűrítjük, míg meleg beleforgatjuk az apró darabokra szaggatott tésztát is. Hagyjuk kihűlni (nagyon fontos!).
Ha mindennel készen vagyunk, jöhet a desszert összeállítása. A műanyag fagyasztható dobozba rétegezzük a meggy-piskóta krémet és a mascarponekrémet, majd a tetejére csokiforgácsokat szórunk. Lefagyasztjuk, minimum 1 éjszakára, és máris fogyasztható. Frissitő, de mégis desszert! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: