Feketeerdő-fagylaltdesszert

2013 április 30. | Szerző: |

A fagylaltdesszertek közül a kedvencem, mert kevésbé édes, mint a többi, de ízben sokkal gazdagabb. Csokoládé-tejszín- és gyümölcs, mint tudjuk ezek a főbb ismérvei a jó Feketeerdő tortának. Kisebb módosításokkal fagylaltot is készíthetünk belőle..

* 6 tojás
* 20 dkg cukor
* 5 dkg kakaópor
* 20 dkg liszt
* fél csomag sütőpor
Készítsük el a kakaós piskótát. 10-20 perc alatt süssük készre 180 fokon.
Amíg hűl, készítsük el a krémet.
* 25 dkg mascarpone
* 2 dl tejszín vagy tejszínhabpor
* kevés tej
* egy kevés vaníliaaroma és cukor ízlés szerint (ha ízesített tejszínt veszünk, nem kell bele cukor)
* 1 üveg (lehetőleg) házi meggybefőtt
* kirschwasser vagy pálinka vagy rum
* csokoládé

A tejszín kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és a cukrot- ha szükséges, vaníliaaromát.
A meggybefőttet levével együtt felforraljuk, hozzáadjuk a kirschwassert, egy evőkanálnyi liszttel sűrítjük, míg meleg beleforgatjuk az apró darabokra szaggatott tésztát is. Hagyjuk kihűlni (nagyon fontos!).

Ha mindennel készen vagyunk, jöhet a desszert összeállítása. A műanyag fagyasztható dobozba rétegezzük a meggy-piskóta krémet és a mascarponekrémet, majd a tetejére csokiforgácsokat szórunk. Lefagyasztjuk, minimum 1 éjszakára, és máris fogyasztható. Frissitő, de mégis desszert! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Kategória

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!