Isler- a linzerek koronázatlan királya
2013 december 4. | Szerző: Veronika Derecskey |
Nem csak a csokoládé és a dió miatt a kedvencem, de e két összetevő nélkül igaz, nem isler az isler. Időmilliomosok készíthetnek házilag is csokoládét, én jobban szeretem, mint a boltit, de ha “gyors segítség” kell, megteszi. A tészta eddig a legjobb a kipróbáltak közül, fél nap sem kellett, hogy megpuhuljon a lágy baracklekvár alatt, omlós, morzsálós, épp olyan, amilyennek lennie kell…
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd nyújtsuk kb. 0,5 cm vékonyra és pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt szép aranysárgára sülnek.
A kihűlt korongokból kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk , majd bevonjuk óvatosan csokoládéval, szórjunk mindegyik sütemény tetejére egy kevés diót is.
Tipikus hétvégi sütemény, de nekem hétköznaponként is nagyon ízlik…. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: