Egy csodálatos kuszkusz átalakulása
2013 december 7. | Szerző: Veronika Derecskey |
Hogy ne csak édességgel teljen a blog, megosztom egy nagyon finom vegetáriánus egytálétel titkát. Valójában nem is titok, inkább csak tapasztalat, mert a sikeresség a tökéletes kuszkusz elkészítésében rejlik. (Nem szabad túl sok vízzel felönteni, mert akkor ragadós-kásaszerű lesz, igaz ízre nagyon finom így is, de egy ilyen ételben a pergős kuszkusz lenne az elvárt…). A többi meg már fantázia kérdése. 🙂
Felforralom a vizet és az előzőleg ízesített kuszkuszt felöntöm vele, jól elkeverem és kb. 20 percre hagyom, hogy megszívja magát a nedvességgel (lefedem).
Közben zöldségeket (ízlés szerint) kevés vajon vagy olajon megpirítok. Nagyon finom paradicsommal, padlizsánnal, kockára vágott cukkinivel, én most a kukoricás-zöldborsós verziót készítettem el. Lehet chillivel vagy borssal bolondítani, de nem szükséges, sózni sem (ha nem szeretjük a túl sós ételeket), hiszen a kuszkusz sós lesz. Rövid ideig hagyom párolni a zöldségeket, majd amikor már jó illatok terjengenek a konyhában, egy határozott mozdulattal összekeverem a kuszkuszt a zöldségekkel és hagyom egy kicsit hűlni majd fetasajttal megszórom. (Lehet füstölt trappista vagy mozarella is, de a feta szerintem tökéletesen harmonizál a zöldséges kuszkusz ízével 🙂 ).
Előnye, melegen és hidegen is fogyasztható egytálétel, nyugodtan lehet vinni belőle munkahelyre- útra is. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: