Tízperces sajttorta
2013 december 7. | Szerző: Veronika Derecskey |
Kicsit elfogult vagyok ezzel a recepttel kapcsolatban, nem csak azért mert saját találmány (épp “úgy ennék valami nagyon finomat” hangulatban kapott el a süti készítési vágy), hanem azért is mert legkedvesebb süteményem, vagyis a sajttorta így már csupán 10 perc alatt elkészülhet otthon. Ennek olyannyira megörültem, hogy egyből 4-5 adagos gyártásba kezdtem (könnyen szállítható műanyag edényekben, így bármikor magammal vihetek 1-1 adagot is akár) és… tényleg nagyon egyszerű!
20 dkg túró (krémesített)
5 dkg porcukor (vagy cukorhelyettesítő)
vanília kivonat
egy teáskanál citromlé
5-10 dkg darált keksz
2-3 dkg vaj (elhagyható)
friss gyümölcsök vagy lekvár
A kekszes alap készülhet szárazon és zsiradékkal is. Mindkét módszert kipróbáltam, végül is a vaj elhagyható, nem ront a sütemény minőségén (ám, ha mindenképpen azzal szeretnénk készíteni, olvasszuk meg és keverjük össze a darált keksszel, így jobban tapad a forma-edény aljára majd a “tészta”).
A túrót jól keverjük el a porcukorral, vaníliával és a citrom levével, majd a krémet kenjük a kekszes alapra. A tetejét díszíthetjük friss vagy fagyasztott gyümölccsel vagy felforrósított lekvárral. Mindkettővel nagyon finom! Egy éjszakán keresztül hagyjuk “összeérni” az ízeket, másnap máris fogyaszthatjuk :)))
A mogyoróval szórt változat sem utolsó…:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: