ZABálnivaló keksz :)

Nagyon rá tudok szokni ezekre a kekszekre, sajnos, imádom, hogy olyan omlós, édes, tele van rostanyagokkal, joghurttal isteni reggelire, mogyoróvajjal és lekvárral pedig egy könnyű ebéd utáni egészséges nasi. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy én magam is elő tudok állítani egy hasonló (vagy még jobb) minőségű kekszet, még több zabpehellyel, cukor helyett pedig esetleg mézzel. Nagyon egyszerű kis recept, pár pillanat alatt kész, és lehet is falatozgatni…

5 dkg liszt (én félig graham, félig t.k. lisztet használtam most)
5 dkg rétesliszt (ehelyett is, de persze sima lisztből is ugyanolyan finom )
15 dkg apró szemű vagy darált zabpehely
15 dkg vaj
17 dkg cukor
1 ek tejföl
1 kávéskanál vanília aroma
1 kk fahéj
3 csipet szódabikarbóna

Keverd össze a száraz hozzávalókat majd morzsold hozzá a vajat is. A végén add hozzá a többi hozzávalót is (vanília aroma, tejföl) és gyúrd kemény tésztává. Nyújtsd 5-6 mm vastagságúra, majd szaggass szép köröket a tésztából, 180 fokon 15 perc alatt készre sütheted. A tészta még elbírná a reszelt almát vagy a kókuszreszeléket is, érdemes vele kísérletezgetni. Mindenesetre csokival bevonva sem egy rossz uzsonna :))))

Tovább a blogra »