A legegyszerűbb cukormentes lekvár
2013 december 9. | Szerző: Veronika Derecskey |
Képzeljük el, hogy kedvenc gyümölcsünktől roskadozik a kamra, mit tesz a jó háziasszony? Nem, nem pálinkát főz, inkább lekvárt… Bár a befőzés időszaka inkább nyárra tehető, ne ijedjünk meg, ha éppen elfogyott otthon a dzsem, lekvár vagy az édesség. Pár perc alatt bármilyen ízesítésben elkészíthetőek otthoni kis rezsón is a világ legfinomabb lekvárjai, csak Te kellesz hozzá, egy kevés gyümölcs és édesítő (xilit vagy fruktóz), hogy a vonalaidra is vigyázzunk … 😉 A különbség észre sem vehető (a cukormentes és a hagyományos között), ellenben nagyon egészséges nasi kenyérrel, kaláccsal, vagy csak úgy kanállal, önmagában…
Egy adag áfonyalekvár készítése esetén:
Az áfonyát egy jó nagy edényben forrósítsunk meg gázon, majd 5 perc után adjuk hozzá az édesítőt és a lime levét is (szeretek lime-mal dolgozni, különleges, hasonló a citromhoz, mégis más, egzotikusabb 🙂 ), 10-15 percig főzzük össze a hozzávalókat, a cukortól kicsit sűrűsödni fog, nem szükséges semmilyen más adalékanyag hozzáadása. Még forró állapotában kanalazzuk ízléses üvegekbe és száraz dunsztolással tegyük el későbbre. Bár, még hűtéssel sem érdemes tartósítani, nagyon hamar el fog fogyni! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: