Mézes-mázos kalácsok
2013 december 16. | Szerző: Veronika Derecskey |
Ha karácsony, akkor bejgli, ha advent, akkor mézeskalács… Az ünnepek előtti pár hétben az a legjobb, hogy ilyenkor kellemes, édes -fűszeres illat járja át az egész lakást (várost), mert mindenki mézeskalácsot süt. Kitűnő ajándéknak, nasinak, akár karácsonyi tiramisut is készíthetünk belőle… Díszíthetjük cukormázzal, csokival, formálhatjuk különféle alakokra… Aki egész évben lustálkodott a konyhában, most igazán kiélheti kreativitását. Csak egy kevés méz és sütési kedv kell hozzá…
Mézi az alábbi hozzávalókból készült el:
25 dkg méz
5 dkg vaj
3 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
2 tk. szódabikarbóna
70 dkg liszt
5 dkg vaj
3 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
2 tk. szódabikarbóna
70 dkg liszt
Mézet forrósítsd fel, egy edényben forralt össze a vajjal, liszttel, tojással, porcukorral, szódabikarbónával, végül add hozzá a fűszereket is. Lisztezett deszkán gyúrd össze és tedd pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: