Törött szív avagy az epres túrócsoda
2013 december 18. | Szerző: Veronika Derecskey |
Bevallom őszintén még mindig úgy gondolom a sütés nélküli desszertek nem igazi sütemények, csak valami utánzatok, “átverések”, és ha süti, akkor automatikusan kapcsolom is a sütőt, mert ez az alapja egy jó süteménynek. Mostanában azonban valami oknál kifolyólag kénytelen vagyok elfelejteni a sütéssel készülő dolgokat, édességet meg hát… azt enni kell! Mielőtt a közeli cukrászdát rohamoztam volna meg, elkezdett járni az agyam, milyen édességet lehetne létrehozni sütő nélkül. Ami nem olyan elcsépelt, mint a kókuszgolyó vagy a keksztekercs, mert ez a kettő pont nem a szívem csücske, míg rá nem jöttem, valójában egy jó háziasszony (cukrász) attól jó, hogy a hiányból is előnyt kovácsol, még ha olyan alapfelszereltségről is van szó, mint a sütő…. Azóta jobbnál jobb ötletek keringnek a fejemben, csak győzzem megvalósítani őket..! ( Ezzel előrevetítettem, miért is fogja elárasztani a blogot mindenféle sütés nélküli gyors édesség.. hát ezért!)
Közben előítéleteim is feloszlottak, valójában nem sokkal kevesebb a lehetőség azok számára, akik vagy nem tudnak vagy nem akarnak sütőt használni, viszont szeretik az édes ízeket. A palacsintán és a forró csokin túl… ma egy túrótorta receptjét osztom meg Veletek (mert imádom a túrót, ki ne imádná?!), ami persze gyors, kreatív és még nagyon nagyon finom is…! Nevét pedig érdekes törött szív ábrázatáról kapta. Mindenesetre egy biztos, ha egy ilyen desszertet kellene visszautasítanom, meghasadna az én szívem is… 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: