Örök magyar klasszikus: a Zserbó
2013 december 19. | Szerző: Veronika Derecskey |
Millió + 1 receptet kipróbáltam már én is, mire rájöttem a tökéletes zserbó titkára. Mert hát zserbó nélkül nem magyar konyha a konyha… Hiába ettem gyerekként zserbót is zserbóval, megunni lehetetlen. Ünnepi asztalra szinte kötelező darab! 🙂
Hozzávalók:
Futtasd fel a tejben az élesztőt. A hozzávalókat az élesztős tejjel jó alaposan gyúrd össze, míg szép, nem ragadós tésztává nem áll. Pihentesd meleg helyen fél órán át. Oszd 4 részre, majd nyújtsd ki tepsiméretűre őket.
Keverd össze a cukrot a dióval. Az egyik kinyújtott tésztát fektesd a tepsibe (vagy formába, ha éppen tortát sütnél..), kend meg málna -vagy baracklekvárral, szórd meg cukrozott dióval, és ezt ismételd meg kétszer. Legfelülre mindenképpen tészta kerüljön! 180 fokon süsd készre 30 perc alatt. Eközben készítsd el a csokoládémázat.
Keverd össze a kakaóport a cukorral majd lassan add hozzá a vizet is. Gázon keverd csomómentesre, a végén (hogy szép fényes legyen), 5 dkg vajat is keverj hozzá. Az elkészült zserbót öntsd le csokoládéval és hűtőben vagy hűvös helyen hagyd dermedni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: