Túrógombóc Puszedli módra
2013 december 19. | Szerző: Veronika Derecskey |
Sosem készítettem még túrógombócot, de valamiért ráóhajtottam, így készítettem egy reform gombóccsomagot még a házi nutellámból. Meglepően nagyon jól sikerült, pedig sem liszt, sem tojás nincs benne, cukor is alig. 🙂
25 dkg túró (itt a rögösebb verzió a nyerő)
5 dkg cukor (elhagyható, ha édes vaníliamártással tálaljuk
5 dkg búzakorpa
5 dkg zabpehely
10 dkg édes morzsa
mogyorókrém vagy töltelék ízlés szerint
A túrót keverd össze a cukorral (vagy mézet is használhatsz, egy evőkanál bőven elég) és a búzakorpával. Kicsit hagyd, hogy összeálljon a “tészta”, majd folyamatosan add hozzá a zabpelyhet is. Ebből lehet elég kevesebb is, a túró fajtájától-minőségétől függ. Addig gyúrd, míg össze nem áll, gombócokat nem tudsz belőle formázni.
Gombócokat töltsd meg krémmel, mogyoróval vagy lekvárral, jól “zárd össze”, nehogy kifolyjon a töltelék. Forró, sós vízben főzd készre. (Akkor jó, ha már a víz tetején lebegnek a gombóckák)
Kevés zsiradékon pirított édes morzsában (lehet keksz vagy cukorral kevert zsemlemorzsa) fürdesd meg a túrógombócokat, tálald vanília vagy csokoládémártással . 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: