Vegetáriánus & teljes kiőrlésű fajitas
Imádom a mexikói kaját, egyet sem tudnék kiemelni közülük, mindet szeretem, egytől egyig. Ezért is bátorkodtam otthon is kis spanyol hangulatot teremteni és gyakorlatlan mexikói szakácsként ügyetlenkedni a konyhában, bár nem túl nehéz összedobni egy tortillából és párolt zöldségekből álló ételt. Elég, ha a tortilla titkára rájövünk (ne legyen túl vastag, túl zsíros, túl “tortillátlan”), onnantól kezdve gyerekjáték az egész. És akár egy focicsapat is jóllakik vele, mert bár hús nincs benne, nagyon is laktató..! 🙂
Tortilla:
40 dkg teljes kiőrlésű vagy graham liszt
4 ek napraforgó olaj
fél csomag sütőpor
3 dl víz
egy csipet só
Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban, gyúrd addig, míg egy nem ragacsos tésztát nem kapsz. Ezután nyújts éppen akkora lapokat nagyon vékonyra, mint a serpenyő és forró olajban süsd meg mindkét oldalát (ha már pirosas , akkor jó!). Tedd félre a lapokat és készítsd el a tölteléket.
Sajtos zöldségek:
10 dkg lágy sajt (feta, márvány,..)
kukorica, bab, sárgarépa, zellerzöld változó arányban
Apró kockákra vágott lilahagymát piríts meg kevés olajon, majd add hozzá az egyforma méretűre darabolt zöldségeket és sajtot is. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal, chillivel. Puhulásig főzd. Egy egy adagot tegyél a tortilla lapokra, tegyél rá egy kevés salátakeveréket is ( reszelt füstölt sajttal bolondíthatod) és tekerd fel. Melegen az igazi.. 😉