Eszterházy-torta
2013 december 7. | Szerző: Veronika Derecskey |
Tipikus őszi-téli alapanyag a dió. A legjobb, ha sikerül megbízható forrásból szerezni 1-2 kilót, mely kitart karácsonyig (utána lehet menni az utánpótlásért), mert nem csak bejgliből áll a világ ugye, decemberben. Nekem speciel azért tetszik, mert nem csak a tészta, hanem a krém is diós, minden alkalomra megállja helyét. Díszíteni pedig lehet sokféleképpen, én életemben először próbálkoztam a “hagyományos” módszerrel, nem lett olyan rossz. kell még gyakorolni, az íze viszont igazi Eszterházy…! 🙂
A tojássárgáját kikeverem a cukorral, liszttel, dióval és egy csipetnyi sóval majd óvatosan összeforgatom a kemény habbá vert fehérjével. 5 db lapot sütök (hagyományos torta esetén) 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt. Közben elkészítem a krémet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: