Tiramisu- tojás nélkül
2013 április 26. | Szerző: Veronika Derecskey |
Nyilván senki nem lepődik meg, ha azt mondom, a legtöbb jó süteménynek a tojás az alapja- és ez jól is van így. A tiramisu esetében én viszont jobban szeretném hanyagolni a tojást, főleg ha az nyers állapotban kerülne bele a krémbe. Ma már sajnos nem lehet tudni, melyik fertőzött, melyik nem, és jobb, ha nem betegágyunkon emlékezünk meg egy jó szelet sütiről. Viszont tojás nélkül is lehet finom krémeket készíteni, ott a puding, a liszt, a krémlikőrök…. Nekem erre is van egy bevált receptem 🙂
Hozzávalók:
* 1 v. 2 csomag babapiskóta
* kb. 4-4,5 dl kávé lefőzve (fekete)
* 1 kanál porcukor
* 1 kanál igazi rum
A babapiskótákat a porcukorral-rummal elkevert kávéban áztatjuk, addíg, míg szét nem esnek, de már jól ázottak nem lesznek. Én Mannert használtam most, minőségtől- márkától függ, meddig kell áztatni. De vigyázzunk, mert könnyen szétfoszlik a tészta, ha nem figyelünk!
Krém:
* 25 dkg mascarpone
* tiramisu krémpor
* rum
* kakakópor
A krémhez több fajta variáció is létezhet, most próbáljuk ki a lehető legegyszerűbbet- hiszen egy pár perces süteményről beszélünk. Vásárolhatunk kisebb-nagyobb üzletekben kapható tiramisu krémport (ezzel gyorsan el lehet készíteni), mely 2,5 dl tejjel elkészíthető, adhatunk hozzá egy kevés rumot, és utána keverjük hozzá robotgéppel a mascarponét. Ezzel rétegezzük a süteményt (egy sor piskóta, egy sor krém,…) , majd a tetejére jöhet egy kevés átszitált kakaópor.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: